12. týden 16. 3. 2020 - 20. 3. 2020
den | přesnídávka MŠ | al. | polévka | al. | hlavní jídlo | al. | svačina MŠ | al. |
pondělí |
|
|
rybí
|
|
masové koule v rajské omáčce, těstoviny, sirup, voda
|
|
|
|
úterý |
|
bramborová |
|
hrachová kaše, klobása, chléb, okurek, sirup, voda
|
|
|
|
|
středa |
|
|
drůbeží s těstovinou |
|
palačinky s tvarohem a marmeládou, ovoce, čaj, voda
|
|
|
|
čtvrtek |
|
|
hrstková
|
|
moravský vrabec, dušená kapusta, kynutý knedlík, sirup, voda
|
|
č
|
|
pátek |
|
|
květáková |
|
srbské rizoto, strouhaný Eidam, zeleninový salát
|
|
|
|
SEZNAM ALERGENŮ
O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU
1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2. korýši a výrobky z nich
3. vejce a výrobky z nich
4. ryby a výrobky z nich
5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6. sójové boby a výrobky z nich
7. mléko a výrobky z něj
8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)
9. celer a výrobky z něj
10. hořčice a výrobky z ní
11. sezamová semena a výrobky z něj
12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj
14. měkkýši a výrobky z nich
Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10