JÍDELNÍČEK

 

 

         

              46. týden        11. 11. 2019 - 15. 11. 2019                         

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

cereálie

s mlékem,

jablko,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hovězí 

vývar

s nudlemi

 

 

 

 

 

 

 

pečená kuřecí

prsa,

červené zelí,

kynutý knedlík,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánkové

máslo,

rajče,

bílá káva

 

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

pomazánka

z Ementálu,

rohlík,

zelenina,

malcao

 

 

 

 

 

 

česnečka

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

rybí stripsy,

vařené brambory

s pažitkou,

jogurtový dresink,

sirup, voda

 

 

 

  

kuřecí

pomazánka,

chléb,

zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

rozhuda, chléb,

zelenina,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 


 

 

čočková

 

 

srbské rizoto,

strouhaný Eidam,

okurkový salát,

ovocný čaj,

voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

máslová

pažitková,

jablko,

mléko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

vaječná pomazánka

se sardinkami,

žitný chléb,

zelenina,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kmínová

s haluškovými

noky

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pečený

karbanátek,

bramborová kaše,

salát z čínského

zelí,

sirup, voda

 

 

 

 

pomazánka

ze sojových

bobů,

chléb,

bikava

pátek

 

špenátová

pomazánka,

chléb,

zelenina,

kakao

 

 

 

zeleninová

s jáhlovými

vločkami

 

 

 

 

 

 

 

 

vepřová pečeně

na česneku,

těstoviny,

jablko,

ovocný čaj

s citronem,

voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ovocný salát,

vánočka,

čaj

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 10.11.2019 21:16:15